TÜBİTAK tarafından yeni yürürlüğe konulan 1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından İstanbul'da tanıtıldı.
TÜBİTAK tarafından yeni yürürlüğe konulan 1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından İstanbul’da tanıtıldı.
Toplantıya, ülkemizin önde gelen holdingleri ve girişim sermayesi yatırım ortaklığı yöneticileri ile girişim sermayesi yatırımcıları, ilgili kamu kurumları ve STK’lardan temsilciler katıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün açılış konuşmasıyla başlayan tanıtım toplantısı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın programı tanıtıcı sunumu ile devam etti.
1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı ile KOBİ’lerin çekirdek veya başlangıç aşamalarındaki finansman ihtiyaçlarını girişim sermayesi fonları aracılığıyla karşılanacak.
TÜBİTAK tarafından yerli ve yabancı girişim sermayesi fonlarına sağlanacak destekle, yenilikçi ürün, süreç, bilgi ve teknoloji geliştirme potansiyeli bulunan KOBİ’lerin erken aşamadaki (çekirdek ve başlangıç aşamaları) finansman ihtiyaçları bu fonlar aracılığıyla karşılanacak. Bu sayede, ülkemizdeki teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’lere sermaye sağlayacak yeni fonların oluşturulması ve bu fonları yönetecek Fon Yöneticilerinin teşvik edilerek girişim sermayesi ekosistemin geliştirilmesi hedefleniyor.
Yeni destek Programı ile ülkemizdeki KOBİ’lerin yaşam döngüsünün her evresine özgü finansal desteklerin zenginleştirilmesine, Girişim Sermayesi Fonlarının etkinleştirilmesine ve kamunun bu süreçlerdeki etkin rolünün artırılmasına katkı sağlanıyor.
Hem Yerli Hem Yabancı Yatırımcı Fonlara Destek
1514 kodlu Girişim Sermayesi Destekleme Programı’na, Türkiye ya da yurtdışında faaliyet gösteren Fon Yöneticileri ve Aday Fon Yöneticileri başvurabiliyor. Başvuru sahiplerinden, Türkiye’de yerleşik teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’lere yatırım yapacak Girişim Sermayesi Fonu oluşturmaları bekleniyor.
ARTUKLU HABER-ÖZEL
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55